VI PEELING ACNE

Robynn Richie (26)

 Mijn steeds erger wordende acne huid was een enorme frustratie voor mij

In 2013 zat ik in het vliegtuig van Nederland naar Curaçao. Ik ben geboren en getogen Curaçaose, maar woonde destijds voor mijn opleiding tot schoonheidsspecialiste in Nederland en ging stagelopen bij een schoonheidssalon op het eiland. In het vliegtuig voelde ik een puist opkomen. Dat was eigenlijk het begin van een groot drama met mijn huid. In het begin van ik nog positief gestemd. Ik dacht dat het zeewater en de zon me goed zouden doen, maar de acne kroop letterlijk vanaf mijn kin ophoog richting mijn wangen en voorhoofd. Als overmaat van ramp werd ik geweigerd op mijn stage vanwege mijn huid. Ze vonden mij niet representatief voor de salon en ik moest eerst mijn huid acne-vrij krijgen voordat ik welkom was.

Tot overmaat van ramp werd ik geweigerd op mijn stage vanwege mijn huid

In die tijd heb ik van alles geprobeerd tot het medicijn Roaccutane aan toe. Een echt paardenmiddel met vreselijke bijwerkingen zoals depressie. Daarbij mocht ik absoluut niet zwanger worden. Het middel werkte. Alle troep kwam er na een aantal maanden uit. Ik liep met enorme ontstekingen in mijn gezicht, maar ik wist dat het uiteindelijk weg zou gaan. En dat gebeurde gelukkig. Wel heb ik tot op de dag van vandaag last van bijwerkingen, zoals haaruitval en allergieën. Helaas kwam de acne toch terug. 2016 was voor mij een jaar met enorm veel stress. De acne werd naarmate de tijd vorderde alleen maar erger en ik alleen maar wanhopiger. Het jaar ervoor had ik Dr. Sahoury leren kennen en hij vertelde mij over zijn nieuwe kliniek Cosmetic Center Curaçao. Hij nodigde mij uit een keer langs te komen, zodat hij mijn acne beter kon examineren. Ik heb toen fijne gesprekken met hem gehad en ben behandeld met het LED masker. Het blauwe licht kalmeerde mijn huid enorm en de hele omgeving had een enorm ontspannende werking op mijn geest. Toch bleek het LED masker geen structurele oplossing te bieden voor mijn hardnekkige acne.

Een ontspannen ervaring in een fijne en vertrouwde omgeving

Op 31 mei 2018 kreeg ik mijn eerste VI Peel behandeling. Vanaf toen ging het een stuk beter. De behandeling zelf vond ik wel spannend. Het opbrengen van de peeling brand en prikkelt en nadien moet je moet echt uitkijken met de zon. Je moet het product echt zijn werk laten doen en je mag dus ook niet aan je huid en de vervellingen komen. Mijn werkschema heb ik in de week die volgde na de peeling ook aangepast. Als de zon op was werkte ik binnen in de airco. Naast de peelings ben ik ook streng op mijn eten gaan letten. Ik ben een echte zuivel liefhebber, maar moet helaas yoghurt, ijsjes, kaas en chocolade laten staan. Zuivelproducten voeden de acne en hebben een grote invloed op hoe mijn huid reageert.

Laat de VI Peel zijn werk doen, let op je voeding, wees eerlijk naar jezelf en de artsen

Ik heb in die tijd ook veel gesprekken gehad met Marika Sahoury, de directrice van de kliniek. We kwamen er tijdens deze gesprekken achter dat de acne ook een stuk emotionele pijn is die naar buiten komt. Inmiddels heb ik EMDR-sessies met een psycholoog achter de rug en ook dit heeft mij enorm geholpen. Na twee behandelingen met VI Peel Purify, het gebruik van VI Derm producten; de Complete Care en de VI Cleanser en de allround begeleiding vanuit Cosmetic Center Curaçao ben ik nu nagenoeg acne-vrij. Het voelt fantastisch als mensen zeggen dat ik er geweldig uit zie. Ik heb inmiddels een eigen salon. Veel klanten hebben mijn veranderingsproces van dichtbij meegemaakt en staan verstelt van het resultaat. Er is In mijn leven in een korte tijd heel veel veranderd en ik ben enorm dankbaar voor de hulp die ik daarbij gekregen heb.

Mijn ervaring met Cosmetic Center Curaçao is in een woord: Perfect!

De kliniek is strak, schoon en netjes. De mensen die er werken zijn uiterst professioneel en service gericht. Wat vooral belangrijk is, is dat je eerlijk bent naar de artsen over je leefstijl en je voedingspatroon. Pas als ze een volledig beeld hebben kunnen ze je echt helpen de acne structureel aan te pakken.

Laatste Nieuws

Share This Post