DR.

JOOST KROON

In 2013 richtte gerenommeerd cosmetisch arts Joost Kroon zijn eigen kliniek op in Amsterdam. Tot op de dag van vandaag leidt hij de kliniek en is hij minstens vier dagen in de week actief als behandeld arts. Van over heel Nederland – en zelfs buiten de landsgrenzen – weten ze Joost te vinden. Inmiddels is Joost Kroon óók officieel erkend als cosmetisch arts KNMG door het Ministerie van Gezondheid Milieu en Natuur op Curaçao. “Ik heb als Nederlandse arts ontheffing gekregen en zal regelmatig aan het werk zijn bij het professionele en prachtige Cosmetic Center Curaçao. Masha danki mi dushi Kòrsou!”, aldus Joost. Hoogste tijd om nader kennis te maken.

LANGETERMIJNCONTACT

Joost had altijd de ambitie om huisarts te worden. Toch liep dat anders. “Ik had heel mijn cv erop ingericht om huisarts te worden. Maar vanaf de opleiding merkte ik toch dat het niet helemaal mijn vak was. Ik wil de tijd kunnen nemen voor mensen en als huisarts krijg je slechts tien minuutjes per patiënt. Dat vond ik heel stressvol.

Zo ben ik naar nèt iets anders op zoek gegaan en bij toeval met het vak in aanraking gekomen. Dit was in 2007 en toen bestond dit vak nagenoeg nog niet. Er waren slechts een paar mensen in Nederland die dit deden. Inmiddels is het booming! Toen ik net begon, merkte ik direct hoe leuk het is. Je kunt creatief bezig zijn en de patiënten met wie je werkt zijn heel positief. Je maakt mensen echt blij. Dat vind ik heel mooi aan mijn werk”, aldus Joost.

UITEENLOPENDE VRAAG

“De populariteit van het tegengaan van veroudering past helemaal in de huidige tijdsgeest. We hebben te maken met vergrijzing, werken allemaal steeds langer door en voelen ons nog vitaal. Dat mensen er dan ook zo jong en vitaal mogelijk uit willen zien is een logisch gevolg. Ik ontvang veel mensen bij mij op consult met een leeftijd van 45+ die graag de elasticiteit en het volume in hun huid terug zouden willen. In dat geval gaat het om het herstellen van wat er ooit was. Daarnaast zien we ook jonge mensen die anatomisch bijvoorbeeld geen of een heel slappe kaaklijn hebben. Voor hen kunnen we met behulp van fillers iets creëren wat diegene dus eigenlijk nooit heeft gehad.”

FULL FACE BENADERING

Door de tijd te nemen voor zijn patiënten, weet Joost bij hen tot aan de kern van het probleem te komen. “Veel mensen die de kliniek binnenlopen willen bijvoorbeeld een specifieke fronsrimpel of een lijntje in het gezicht wegspuiten. Zo ga ik liever niet te werk. In plaats van direct de klacht te behandelen, probeer ik de eigenlijke hulpvraag boven tafel te krijgen. Het is meestal zo dat een fronsrimpel storend bevonden wordt, omdat diegene er daardoor – en door de algehele huidverslapping – boos of vermoeid uit is gaan zien. Zodra ik het probleem helder heb, scan ik vervolgens het gehele gezicht af om te zien waar het volumeverlies precies zit en op welke strategische plekken ik dat kan teruggeven om de boze over vermoeide uitstraling te verhelpen. Op de lange termijn zorgt deze aanpak voor meer tevredenheid bij mijn patiënten die met een fris gezicht de deur uitlopen.”

Voor en na foto’s Dr. Joost Kroon

Cosmetische Behandeling

Cosmetische Behandeling

Cosmetische Behandeling

Cosmetische Behandeling

Cosmetische Behandeling

Cosmetische Behandeling

Cosmetische Behandeling

COSMETIC CENTER
CURACAO