DR.

PASCALE SAHOURY

Dr. Pascal Sahoury MD-Phd Anesthesist is medisch directeur van Cosmetic Center Curaçao. Als medisch directeur en specialist is hij verantwoordelijk voor het medisch beleid van de kliniek. Dr. Sahoury staat bekend als een vooruitstrevende arts met passie voor zijn vak. Persoonlijke aandacht en behoeften van de patiënt staan centraal in de dagelijkse uitvoering van zijn professie.

OPLEIDING

Dr. Sahoury begon zijn opleiding in 1971 aan de Universiteit van Rome (Italië) aan de faculteit Medische Wetenschappen. Na zijn afstuderen koos hij voor de specialisatie anesthesiologie aan de VU in Amsterdam en werd in 1984 Europees gecertificeerd anesthesist.

WERKERVARING

Vanaf het jaar 1980, nog tijdens zijn anesthesie opleiding, was Dr. Sahoury medeoprichter het eerste gespecialiseerde pijnmanagementteam in het VU. Hij heeft hiermee de basis gelegd voor de eerste pijnklinieken in Nederland. Hij was nauw betrokken bij de oprichting en het management van deze klinieken, waaronder de pijnkliniek van het Andreas Ziekenhuis in Amsterdam.

Gedurende deze periode heeft Dr. Sahoury ook een effectieve methode voor de behandeling van acne en littekens ontwikkeld. Deze cristal dermobrasie behandeling stond destijds bekend als de Sahoury methode. In navolging hiervan is hij nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van apparatuur voor cristal dermobrasie en de bijbehorende, complete huidverzorgingslijn.

Door de sterk toenemende behoefte aan kennis en diensten op het gebied van pijnmanagement heeft Dr. Sahoury in het jaar 2000 de Dr. Pascal Sahoury Pijnkliniek in Curaçao opgericht.

BIJSCHOLING

In Europa is Dr. Sahoury geregistreerd als anesthesist onder het BIG-registratiesysteem in Nederland. Om de geldigheid van deze registraties te behouden, moeten frequente seminars, workshops en medische congressen worden bijgewoond om op de hoogte te blijven van de nieuwste medische ontwikkelingen. Hij is aangesloten bij de American Society of Anesthesiologists (ASA) en de ‘Nederlandse Vereniging voor Anesthesiologie’ (NVA).

COSMETIC CENTER
CURACAO